Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 571 van /customers/e/4/b/nobelsecurity.be/httpd.www/includes/menu.inc).

CAMERABEWAKING

De vraag van dit ogenblik is, of men nog voor analoge camera’s ofwel voor IP camera’s kiest. De beelden van kwalitatieve IP camera’s zijn (nog) veel scherper dan deze van de analoge camera’s, maar dat heeft zijn prijs. Dikwijls zijn kwalitatieve analoge camera’s nog ruim voldoende voor verschillende toepassingen.

Over analoge camera's:

Zwart/ wit camera’s worden nog zelden geplaatst. De hoge resolutie kleurencamera’s hebben de zwart/wit camera’s volledig verbannen. Nochtans dient men te weten dat kleurencamera’s meer licht nodig hebben om ’s avonds nog een aanvaardbaar beeld te verkrijgen. Daarom is het best bij weinig verlichting te kiezen voor dag/nacht camera’s. Deze camera’s veranderen bij minder lichtinval ’s avonds in een zwart/wit camera, waardoor men ondanks het gebrek aan kleuren toch nog een herkenbaar beeld verkrijgt.

Tegenwoordig bestaat het aanbod meer en meer uit camera’s met infra-rood verlichting ingebouwd via infra-rood led’s. Deze IR verlichting zorgt ervoor dat u ondanks het gebrek aan verlichting toch nog een herkenbaar beeld verkrijgt. Analoge camera’s worden nog bekabeld met coax kabel. UTP kabel (voor IP camera’s) kan ook, als men de nodige converters (signaalomvormers) aan het begin en einde van de bekabeling aanbrengt.

Over IP-camera's:

IP-camera’s geven een prachtig beeld. Zij hebben de nodige technologie in de camera ingebouwd om vanop afstand in-en uit te zoomen. Met aangepaste softwareprogramma’s kan men delen uit een beeld halen om deze delen dan vergroot weer te geven. Dit is vooral toepasselijk als men over nummerplaat herkenning spreekt, of als men bv een persoon uit een massa personen wenst te herkennen. De scherpte en zuiverheid van het beeld hangt af van het aantal “pixels”. Indien er veel materiaal (pixels) over de kabel moet, haalt men meer resultaat als men de beelden over glasvezelkabel kan sturen. IP camera’s zijn ook onderhevig aan softwarelicenties die men dient aan te kopen.

Over digitale opnamesystemen:

De digitale opnamesystemen zijn in prijs gezakt tot het niveau van de vroegere 24Uuur time-lapse recorders. Voor € 750,- heeft men tegenwoordig een digitaal opnamesysteem voor 4 camera’s met een opslagcapaciteit van +/- 300 tot 500GB. Deze systemen hebben nu reeds een opnamesnelheid van 100PPS (picture per seconds) verdeelt over het aantal op te nemen camera’s. De beelden zijn ter plaatse te bekijken of oproepbaar via een internetverbinding, waar men zich ook bevind.
Omdat de IP camera’s hun opmars verder zetten en om de analoge camera’s niet massaal te vervangen, voorziet de markt Hybride opnamesystemen. Deze systemen verzorgen de opnames van zowel de analoge als de IP-camera’s. Volgens de nieuwe camerawetgeving mag u maximum één maand beelden opnemen. U dient uw camerasysteem ook aan te geven aan de privacycommissie. Meer hierover vind u in een ander gedeelte van deze website.

Wij putten ons CCTV materiaal uit gerenomeerde merken als Panasonic, Sony, Vista, Samsung, ...:

Wegens de snelle veranderingen van het CCTV materiaal geven we u een overzicht van de belangrijkste onderverdelingen. Deze modellen vinden we in alle betere merken terug.
 
  Voorbeeld van een analoge dag/nacht camera met 42 IR-leds en een regelbare lens van 3,8 tot 9,5 mm met buitenbehuizing.
  Voorbeeld van een dome-camera; Deze analoge camera’s bevinden zich in een discrete behuizing. Uitermate geschikt voor in commercieële omgeving om klanten niet te zeer af te schrikken. Deze camera’s zijn ook te verkrijgen in dag/nacht situatie en met IR-led’s ingebouwd. Voordeel: deze kan men moeilijk bedekken.
  Voorbeeld van een analoge “discrete” camera met “pin-hole” lens. Kleine discrete camera’s kan men in allerlei materialen inbouwen. Wel opletten met de camerawetgeving !!
  Voorbeeld van een IP-camera. Deze is een Honeywell 3.1 Megapixel netwerk camera. Sensor: 1/2 inch progressive scan, Resolutie: max 2048x1536, Gevoeligheid: 0.3 Lux, Lens: 4.0 - 10mm, Compressie: Motion JPEG, Voeding: 12VDC, 24VAC, PoE, I/O alarm aansluiting